Næstved Herlufsholm vandt topkamp på Fyn

Sport Sjællandske - 11. oktober 2019 kl. 21:28
Af John Ringstrøm

Der var dømt topopgør fredag aften på Fyn mellem 2. divisions to eneste håndboldhold med maksimumpoint efter tre runder.

Men med en smal ét-måls-sejr, 24-23, over SUS Nyborg er Næstved Herlufsholm nu alene i spidsen for rækken med otte point for fire kampe, og den følelse har træner Tomas Laursen slet ikke noget imod. Specielt ikke efter en kamp, hvor sydsjællænderne hele tiden var et lille skridt bagefter, men fik vendt det hele til egen fordel i de sidste minutter.

– Det var megaspændende. Og selvfølgelig var der nerver på i en fyldt hal, hvor der var smæk på, siger Laursen, der så Kasper Lund score det afgørende mål til 23-24 med et minut tilbage.

– Vi får ovenikøbet en udvisning til Joachim Møller og spiller i undertal sidste minut. Men vi klarer den og Jonas (Hansen, red.) har en redning tilsidst på en presset afslutning, siger Tomas Laursen, der blev vidne til sine spilleres vilde og forståelige jubel efter slutsignal.

Gæsterne fik også den bedste start og var foran 6-5, men så indtraf en scoringspause, mens værterne accellerede til en føring på 10-6. Resten af 1. halvleg haltede sydsjællænderne, fik dog lige udlignet til 11-11, men kunne så gå til pause bagud med tre.

– Selv om de scorer 15 mål i 1. halvleg, står vi faktisk godt forsvarsmæssigt. Vi har bare ingen redninger. Kun fire, og det er svært at vinde på. I 2. halvleg bliver det bedre og her har Jonas otte redninger, mens Andreas Isager kommer ind og tager et straffekast. Så det er forsvaret, der vinder kampen for os, konstaterer en meget tilfreds NHH-træner.

Værterne var dog stadig i teten det meste af 2. halvleg, men Laursen var forholdsvis rolig.

– Jeg havde hele tiden en god fornemmelse, for redningerne skulle nok komme. Det var bare et spørgsmål om tid. Og da de begynder at løbe tør for resurser og tager nogle svære beslutninger, kommer vi til, fordi vi har indstillet os rigtigt. Det er sjældent, vi laver 30-32 mål, fordi vi prioriterer vores defensiv og bruger mange resurser op det, siger Tomas Laursen.

Mathias Brandt (t.v.), Joachim Møller (th i hvidt) og de øvrige NHH-spillere leverede en pragtkamp rent defensivt ude mod SUS Nyborg. Andreas Isager i målet tog også et straffekast.

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER