Betina Tue Rasmussen vender hjem og skal være assistenttræner

Skrevet af: John Ringstrøm

Mens den forgangne håndboldsæson forblev total uforløst, Næstved Herlufsholms kvinder i stedet glæde sig til næste sæson, hvor der er nyt team på trænerposterne.

Først blev sidste sæsons assistenttræner Thomas Madsen udpeget som ny cheftræner og som hans assistent har klubben fundet en god, gammel kending i Betina Tue Rasmussen.

– Det er en kulturbærer, der vender hjem. Betina har enorm betydning på og udenfor banen. Hun har en enestående forståelse for »hele pakken«. Hun er en kulturbærer, der er bevidst om, at et håndboldhold ikke bare skal fungere om søndagen. Hun er også garant for at give sig 100 procent til træningen, lyder det fra Næstved Herlufsholms formand Finn Jensen.

Spillestil lagt om

Betina Tue Rasmussen fylder 35 år i juli, men det afholder hende ikke fra at kombinere hendes nye rolle som assistenttræner med spilletid på banen.

– Jeg føler mig ikke færdig. Jeg synes stadig, det er sjovt at spille, og det her var en sjov udfordring, som jeg måtte prøve, siger Rasmussen.

Hun har siden ynglingetiden spillet i Næstved Herlufsholm, kun afbrudt af ophold på håndboldakademi på Århus Højskole og afstikkere til Slagelse DH, Team Faxe og senest TMS Ringsted.

– Jeg spillede i sidste sæson på andetholdet i 3. division i TMS Ringsted, hvor vi også trænede sammen med førsteholdet i 1. division. Så niveauet var fint. Men jeg må på grund af mit efterhånden høje alder på håndboldbanen lægge min stil lidt om. I TMS har jeg spillet meget streg, hvor jeg tidligere har været bagspiller med mange gennembrud. Så jeg kan stadig sagtens holde til to gange 30 minutter, lyder det fra Betina Tue Rasmussen.

God kombination

Trænerrollen er ikke ny for den erfarne håndboldspiller. Hun har været ungdomstræner i både Team Faxe og Næstved Herlufsholm, men nu bliver det på seniorsiden.

– Jeg har periodevis siddet på bænken uformelt, de gange jeg har været skadet. Som ungdomstræner havde jeg ikke helt tiden til det ved siden af, men nåede alligevel at snuse til det at være træner. Nu spurgte Næstved Herlufsholm, og jeg synes, det lød rigtig interessant. Det er en god mulighed for at kombinere både det spille- og det trænermæssige. Og også en mulighed for at udvikle sig selv og holdet, konstaterer Betina Tue Rasmussen, der umiddelbart ikke går og overvejer en fremtidig karriere som cheftræner.

– Det tror jeg ikke, men man ved aldrig. Nu kan jeg se det an og få det afprøvet, siger hun, der under alle omstændigheder altid vil holde sig i gang med en sport.

– Når jeg på et tidspunkt er færdig med håndbolden, vil jeg måske kaste mig over en anden sport. Det stopper nok aldrig. Men nu kommer jeg i første omgang hjem til pigerne, som jeg kender godt, og det bliver sjovt, siger Rasmussen.