Nyheder

Betina Tue Rasmussen vender hjem og skal være assistenttræner

Skrevet af: John Ringstrøm

Mens den forgangne håndboldsæson forblev total uforløst, Næstved Herlufsholms kvinder i stedet glæde sig til næste sæson, hvor der er nyt team på trænerposterne.

Først blev sidste sæsons assistenttræner Thomas Madsen udpeget som ny cheftræner og som hans assistent har klubben fundet en god, gammel kending i Betina Tue Rasmussen.

– Det er en kulturbærer, der vender hjem. Betina har enorm betydning på og udenfor banen. Hun har en enestående forståelse for »hele pakken«. Hun er en kulturbærer, der er bevidst om, at et håndboldhold ikke bare skal fungere om søndagen. Hun er også garant for at give sig 100 procent til træningen, lyder det fra Næstved Herlufsholms formand Finn Jensen.

Spillestil lagt om

Betina Tue Rasmussen fylder 35 år i juli, men det afholder hende ikke fra at kombinere hendes nye rolle som assistenttræner med spilletid på banen.

– Jeg føler mig ikke færdig. Jeg synes stadig, det er sjovt at spille, og det her var en sjov udfordring, som jeg måtte prøve, siger Rasmussen.

Hun har siden ynglingetiden spillet i Næstved Herlufsholm, kun afbrudt af ophold på håndboldakademi på Århus Højskole og afstikkere til Slagelse DH, Team Faxe og senest TMS Ringsted.

– Jeg spillede i sidste sæson på andetholdet i 3. division i TMS Ringsted, hvor vi også trænede sammen med førsteholdet i 1. division. Så niveauet var fint. Men jeg må på grund af mit efterhånden høje alder på håndboldbanen lægge min stil lidt om. I TMS har jeg spillet meget streg, hvor jeg tidligere har været bagspiller med mange gennembrud. Så jeg kan stadig sagtens holde til to gange 30 minutter, lyder det fra Betina Tue Rasmussen.

God kombination

Trænerrollen er ikke ny for den erfarne håndboldspiller. Hun har været ungdomstræner i både Team Faxe og Næstved Herlufsholm, men nu bliver det på seniorsiden.

– Jeg har periodevis siddet på bænken uformelt, de gange jeg har været skadet. Som ungdomstræner havde jeg ikke helt tiden til det ved siden af, men nåede alligevel at snuse til det at være træner. Nu spurgte Næstved Herlufsholm, og jeg synes, det lød rigtig interessant. Det er en god mulighed for at kombinere både det spille- og det trænermæssige. Og også en mulighed for at udvikle sig selv og holdet, konstaterer Betina Tue Rasmussen, der umiddelbart ikke går og overvejer en fremtidig karriere som cheftræner.

– Det tror jeg ikke, men man ved aldrig. Nu kan jeg se det an og få det afprøvet, siger hun, der under alle omstændigheder altid vil holde sig i gang med en sport.

– Når jeg på et tidspunkt er færdig med håndbolden, vil jeg måske kaste mig over en anden sport. Det stopper nok aldrig. Men nu kommer jeg i første omgang hjem til pigerne, som jeg kender godt, og det bliver sjovt, siger Rasmussen.

Tak til klubbens sponsorer

Sæsonen 2019/2020 er netop overstået, og vil sikkert gå over i historiebøgerne ….. ikke på grund af det håndboldmæssige resultat, men på grund af den uforløste afslutning, forårsaget af den verdensomspændende Corona Pandemi.

Vi lever i en globaliseret verden, som dog grundet dette er blevet lidt mindre global, i hvert fald for en tid. Det giver stof til eftertanke, og måske muligheder og incitament for at gøre ting anderledes og bedre

Her hos NHH, kæmper vi, sikkert som mange andre foreninger og erhvervsdrivende, med at få enderne til at mødes i denne nye virkelighed. Vi skal nok klare den, for sammen er vi stærke.

En KÆMPE TAK, skal selvfølgelig derfor lyde til alle vores sponsorer, og med håbet om at vi kan fortsætte vores samarbejde. Selvfølgelig også endnu en opfordring til alle vores medlemmer om at støtte dem der støtter os.

Støt vores sponsorer – Handl Lokalt – Handl Dansk

Næstved Herlufsholm vandt topkamp på Fyn

Sport Sjællandske - 11. oktober 2019 kl. 21:28
Af John Ringstrøm

Der var dømt topopgør fredag aften på Fyn mellem 2. divisions to eneste håndboldhold med maksimumpoint efter tre runder.

Men med en smal ét-måls-sejr, 24-23, over SUS Nyborg er Næstved Herlufsholm nu alene i spidsen for rækken med otte point for fire kampe, og den følelse har træner Tomas Laursen slet ikke noget imod. Specielt ikke efter en kamp, hvor sydsjællænderne hele tiden var et lille skridt bagefter, men fik vendt det hele til egen fordel i de sidste minutter.

– Det var megaspændende. Og selvfølgelig var der nerver på i en fyldt hal, hvor der var smæk på, siger Laursen, der så Kasper Lund score det afgørende mål til 23-24 med et minut tilbage.

– Vi får ovenikøbet en udvisning til Joachim Møller og spiller i undertal sidste minut. Men vi klarer den og Jonas (Hansen, red.) har en redning tilsidst på en presset afslutning, siger Tomas Laursen, der blev vidne til sine spilleres vilde og forståelige jubel efter slutsignal.

Gæsterne fik også den bedste start og var foran 6-5, men så indtraf en scoringspause, mens værterne accellerede til en føring på 10-6. Resten af 1. halvleg haltede sydsjællænderne, fik dog lige udlignet til 11-11, men kunne så gå til pause bagud med tre.

– Selv om de scorer 15 mål i 1. halvleg, står vi faktisk godt forsvarsmæssigt. Vi har bare ingen redninger. Kun fire, og det er svært at vinde på. I 2. halvleg bliver det bedre og her har Jonas otte redninger, mens Andreas Isager kommer ind og tager et straffekast. Så det er forsvaret, der vinder kampen for os, konstaterer en meget tilfreds NHH-træner.

Værterne var dog stadig i teten det meste af 2. halvleg, men Laursen var forholdsvis rolig.

– Jeg havde hele tiden en god fornemmelse, for redningerne skulle nok komme. Det var bare et spørgsmål om tid. Og da de begynder at løbe tør for resurser og tager nogle svære beslutninger, kommer vi til, fordi vi har indstillet os rigtigt. Det er sjældent, vi laver 30-32 mål, fordi vi prioriterer vores defensiv og bruger mange resurser op det, siger Tomas Laursen.

Mathias Brandt (t.v.), Joachim Møller (th i hvidt) og de øvrige NHH-spillere leverede en pragtkamp rent defensivt ude mod SUS Nyborg. Andreas Isager i målet tog også et straffekast.

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER

NHH damer kommer vidt omkring i denne sæson

Resultatet af sidste sæsons op- og nedrykninger på den Sjællandske dameside, endte med 13 hold i den pulje som har naturligt tilhørsforhold øst for Storebælt. 13 er èt for meget, altså skal et hold mod vestpuljen der hører til på Fyn og Jylland – det blev NHH.

Lodtrækningen om puljeinddeling blev en øv-oplevelse for NHH.
6 hold var i bowlen, sidste hold der blev trukket, var på forhånd blevet placeret i en vestlig pulje, som rummer modstandere der alle er hjemmehørende vest for Storebælt.

Længst mod vest Haderslev, Ribe og Åbenrå.

Pigerne har sendt et stærkt signal til klubben ved alle at bakke op, og melde sig klar til de lange ture mod vest.

Der går rygter om at de allerede har planlagt banko og andre lystige indslag til at fordrive busturen med.

Vi opfordrer til at man møder op i hallen til pigernes hjemmekampe og bakker dem op, det fortjener de.

NHH-damerne tester deres kunnen i det jyske d. 13. – 15. september hvor de deltager i et opstarts-stævne i Vejle.